IMG-20210211-WA0015

Zonnepanelen

Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor de installatie van zonnepanelen op het dak van hun woning of bedrijf. Logisch, want door zelf elektronische energie op te wekken, bespaart u direct op uw elektriciteitsrekening. Als erkend installatiebedrijf verzorgt Bosch op vakkundige wijze de panelen inclusief alle voorzieningen die nodig zijn om de opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Geschikte locatie zonnepanelen

Op bijna iedere woning of gebouw kunnen zonnepanelen worden geplaatst. Dat komt omdat je bijna altijd de keuze hebt uit twee dakzijden. De panelen komen op de kant met de meeste zoninval. In de praktijk komen de zonnepanelen aan de zuidzijde of de zuidwestzijde. Schaduw heeft veel invloed op de opbrengst. Bomen bijvoorbeeld kunnen een negatief effect op de opbrengst hebben. Bosch kijkt altijd samen met u naar de beste plek voor de installatie van de zonnepanelen.

Het aantal zonnepanelen

Meer zonnepanelen leveren meer energie op. Bosch adviseert om niet meer elektriciteit op te wekken dan u verbruikt. Als u bijvoorbeeld 3000 kWh per jaar gebruikt, heeft u tegenwoordig ongeveer 8 panelen nodig om die productie te halen. Verwacht u in de toekomst meer energie te gaan gebruiken, dan kunt u meer panelen plaatsen. Natuurlijk speelt ook de beschikbare dakruimte een belangrijke rol. Vraag gerust advies.

Goedkope zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen die in prijs variëren. Bosch maakt uitsluitend gebruik van die merken zonnepanelen die zich de afgelopen jaren hebben bewezen. Zowel kwaliteit als prijs zijn belangrijk. Op al onze panelen bieden wij 15 jaar fabrieksgarantie en een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar.

Mono panelen

Bij Bosch werken we met mono-lijn panelen. Ze zijn te herkenen aan de zwarte kleur van de panelen. Waarom werken wij met deze panelen? Mono-lijn panelen wekken bij direct zonlicht meer stroom op dan andere varianten. Deze panelen zijn wel iets duurder, maar leveren u uiteindelijk ook meer op. 

Opbrengst zonnepanelen

De huidige generatie zonnepanelen brengen ongeveer 430 Wp per paneel op. In veel gevallen is het mogelijk om de jaarlijkse behoefte zelf te produceren. De opbrengst wordt teruggeleverd aan uw eigen energieleverancier. Uw energierekening gaat dus flink omlaag.

Zijn zonnepanelen rendabel

Het installeren van zonnepanelen is tegenwoordig al snel rendabel. Het is daarom een uitstekend moment om zonnepanelen te laten installeren. De investering is in 6 tot 8 jaar terugverdiend. Momenteel is het mogelijk om de btw terug te vragen. 

Zelf installeren

Als erkend installatiebedrijf verzorgt Bosch op vakkundige wijze de panelen inclusief alle voorzieningen die nodig zijn om de opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Wilt u zelf de installatie verzorgen? Ook dat kan. U kunt bij Bosch hiervoor alle benodigdheden inclusief bekabeling, bevestigingsmaterialen en omvormer(s) aanschaffen. Ook voor advies kunt u bij ons terecht. Neem echter nooit onnodige risico’s en schakel de specialist in als u zelf onvoldoende kennis van zaken heeft.

Bel of mail ons voor een offerte of advies